بیت کوین چیست ؟

شاید بسیاری از افراد از شما این سوال را پرسیده باشند که بیت کوین چیست و ممکن است حتی سوال خود شما باشد. اگر در حال خواندن این مطلب هستید، حتما کلمه Bitcoin به یک طریقی به گوشتان خورده است. در جمع دوستان، تبلیغ‌های آنلاین و یا حتی هنگام خرید آنلاین!

اگر تمایل دارید خیلی اساسی و دقیق بدانید که بیت کوین چیست ، به شما پیشنهاد می‌دهیم قبل از خواندن این مقاله، نگاهی به مفاهیمی مانند تعریف پول و ارز دیجیتال بیندازید؛ چرا که بیت کوین در وهله اول یک ارز دیجیتالی است که کاربردی مانند پول دارد و می‌تواند مانند سایر پول‌ها خرج شود و به ازای آن کالا یا خدمات دریافت کرد.

به عنوان مقدمه و اگر به زبان ساده بخواهیم بدانیم بیت کوین چیست ، Bitcoin یکی از انواع پول‌های دیجیتالی است که به صورت غیرمتمرکز کنترل می‌شود و هیچ نهاد مرکزی آن را مدیریت نمی‌کند.

تمام پول‌هایی که امروز شما از آن استفاده می‌کنید مانند ریال، دلار، یورو و غیره همگی توسط یک کشور و دولت آن به منظور استفاده مردم ایجاد شده است.

ارزش هر پول، میزان اسکناس چاپ شده و در نهایت مقدار کلی آن توسط دولت‌ها تعیین می‌شود. این شرایط و ویژگی‌ها برای بیت کوین متفاوت است. اما طبیعتا سوالاتی به وجود می‌آید از قبیل این که این ارز دیجیتالی اصلا یعنی چه؟ از کجا آمده؟ چجوری کار می‌کند؟ چه کسی آن را ارائه کرده؟ چگونه می‌توان آن را خریداری کرد؟ چگونه می‌توان آن را نگهداری کرد؟ آیا ارزهای دیجیتال دیگری نیز وجود دارد؟ اگر وجود دارند چه تفاوتی با بیت کوین دارند؟ اصلا ماهیت بیت کوین چیست ؟ برای پاسخ به این سوالات با ادامه این مقاله همراه ما باشید.

بیت کوین چیست و این که یک ارز دیجیتالی است یعنی چه؟

پولی که توسط دولت‌ها منتشر می‌شود، معمولا دارای یک پشتوانه در بانک مرکزی است که عموما این پشتوانه دارای ارزش زیادی است (مانند طلا). ارزش‌گذاری اسکناس‌هایی که عرضه می‌شود، بر اساس همان پشتوانه است؛ اما در رابطه با بیت کوین قضیه فرق دارد.

اما پشتوانه بیت کوین چیست ؟

جالب اینجاست که Bitcoin هیچ پشتوانه‌ای ندارد و توسط هیچ نهاد و دولتی کنترل نمی‌شود، بلکه بیت کوین اصلا نمود واقعی و قابل لمس ندارد و تماما به صورت دیجیتالی و کدهای کامپیوتری است. ارزش Bitcoin بر اساس استقبال مردم، به رسمیت شناختن آن و استفاده از آن توسط مردم مشخص می‌شود. برای درک بهتر این مطلب مثالی می‌زنیم:

فرض کنید تمامی مردم جهان عدس را به عنوان یک واحد پول بپذیرند و به عنوان مثال برای خریدهایشان عدس مبادله کنند. با این منوال عدس ارزشمند می‌شود در حالی که دولت‌ها عدس را توزیع و کنترل نمی‌کنند و عدس پشتوانه‌ای ندارد. شاید خود عدس به خودی خود ارزش چندانی نداشته باشد؛ اما بنا بر دلایلی، مردم آن را به عنوان یک نوع پول پذیرفته‌اند و در معاملاتشان از آن استفاده می‌کنند و حتی ممکن است برخی به این امید که عدس شایع‌تر و ارزشمندتر می‌شود، به منظور سرمایه گذاری برای آینده عدس نگهداری کنند.

داستان بیت کوین با عدس بسیار متفاوت است و دلایل بسیار محکم تری برای پذیرش مردم در آن وجود دارد و این مثال صرفا برای درک بهتر چگونگی ارزشمندی آن بود. اما قبل از این که متوجه شویم بیت کوین چیست و چگونه به وجود می‌آید، لازم است ابتدا بدانیم Bitcoin از کجا آمده است.

خالق بیت کوین کیست؟

 در سال ۲۰۰۸ فردی به نام ساتوشی ناکاموتو، ایده این شکل از پول را در مقاله ای (وایت پیپر) مطرح کرد و در این مقاله بیان کرد که بیت کوین چیست ؟

هویت این فرد تا الان مشخص نیست و ساتوشی ناکاموتو صرفا یک نام مستعار است که همگان خالق Bitcoin را با این نام می شناسند.

تقریبا از اوایل سال ۲۰۱۳ که بیت کوین در بین مردم بیشتر شناخته شد، پیدا کردن هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو نیز به موضوعی پرحاشیه برای جامعه تبدیل شد؛ مقالات و گمانه زنی‌های زیادی در این سال‌ها منتشر شده است و افراد زیادی مانند پاول لرو، نیک زابو و کریگ رایت گزینه‌های احتمالی ساتوشی واقعی بودند. اما بعد از گذشت این سال‌ها هنوز تمام این احتمالات در حد یک فرضیه است و هیچکس ساتوشی ناکاموتوی واقعی را نمی‌شناسد.

جالب است بدانید در سال ۲۰۱۹ آقای کریگ رایت که بنیان گذار یکی از فورک‌های بیت کوین به نام بیت کوین SV است، ادعا کرد ساتوشی ناکاموتوی واقعی است و این موضوع به دادگاه‌های آمریکا کشیده شد.

بعد از یک سال جنجال‌های پیاپی مشخص شد ادعای او دروغی بیش نبوده است. بعد از این اتفاق، جامعه بیت کوین فقط در صورتی ادعای ساتوشی واقعی بودن یک نفر را می‌پذیرند که آن شخص رمز عبور و کلید خصوصی کیف پول ۱ میلیون بیت کوینی که از سال ۲۰۰۸ منتسب به ساتوشی است را داشته باشد و بتواند از آن کیف پول که سال‌هاست تراکنشی زده نشده،  یک تراکنش ارسال کند.

ساتوشی ناکاموتو دلیل عمده این طرح را نقاط ضعف موجود در مسائل مالی به روش سنتی عنوان کرد. شما از پول خود برای کارهای مختلفی مانند خرید، پس‌انداز، انتقال و جابجایی استفاده می‌کنید. شما برای انجام تمام این کارها نیاز به یک واسطه یا شخص ثالث مورد اعتماد دارید. امروزه در تمام دنیا این نهاد واسطه بانک‌ها و موسسات مالی هستند. تمام نقل و انتقالات مالی زیر نظر بانکی که پول شما در آن قرار دارد انجام می‌شود که این نهادهای واسط، برای انجام تراکنش‌ها و فعالیت‌هایتان از شما کارمزد دریافت می‌کنند.

امروزه اعتماد به این نهادهای مالی با وجود اتفاقاتی از قبیل ورشکستگی بانک‌ها، بسته شدن موسسات مالی و پیچیده و زمان‌بر بودن روند اداری آنها کمی سخت شده است. علاوه بر این ممکن است اتفاقات سیاسی و اقتصادی، ارزش پول شما را تحت تاثیر قرار دهد (اتفاقی که در حال حاضر به دلیل تحریم‌ها و مسائل مختلف بر سر ریال آمده است).

در همین راستا، بیت کوین طوری طراحی شده است که پول شما توسط هیچ مرکزیتی کنترل نشود؛ در این جا خبری از بانک نیست، بلکه Bitcoin و تراکنش‌هایش در یک شبکه متن باز یا Open Source به نام بلاک چین نگه داری شده که توسط مردم در سراسر دنیا اداره می‌شود.

بلاک چین؛ محل ذخیره بیت کوین چیست ؟

حالا که از بلاک چین گفتیم، بد نیست گریزی به این تکنولوژی بزنیم که به تازگی سر و صداهای زیادی به پا کرده و به عنوان بزرگ‌ترین اختراع بعد از اینترنت نام گرفته است.

بلاک چین دیده شدن خود را مدیون Bitcoin است؛ چرا که اولین بار این تکنولوژی در وایت پیپر ساتوشی ناکاموتو معرفی شد. به هر حال هر ارز یا پول ارزشمندی می‌بایست یک جای امن برای نگهداری داشته باشد.

اگر قرار است بیت کوین ارز دیجیتال ارزشمندی باشد، بنابراین باید محل امنی برای نگهداری آن وجود داشته باشد و اگر بانکی وجود ندارد بنابراین باید تراکنش‌ها در جایی ثبت و ذخیره شوند. ساتوشی ناکاموتو بلاک چین را برای این کار معرفی کرد.

بلاک چین یک شبکه غیرمتمرکز است که توسط مردم اداره می‌شود و تمام بیت کوین‌ها و معاملات آن در این شبکه نگهداری می شوند. بلاک چین به دلیل ساز و کاری که دارد و از آنجا که در آن از رمزنگاری استفاده شده، از امنیت بسیار زیادی برخوردار است.

بیت کوین چگونه به وجود می‌آید؟

هنگامی که بیت کوین در سال ۲۰۰۸ به وجود آمد، خالق آن تعداد یک میلیون از این ارز رمزنگاری شده را تحت اختیار گرفت و مبادلات این شبکه پولی شروع شد.

در شبکه Bitcoin ، هر فرد می‌تواند تراکنشی را ایجاد کند و مقدار بیت‌ کوینی را که به او منتقل شده و مالک آن است را به شخص دیگری انتقال دهد؛ اما برای جلوگیری از تقلب و حمله دوبار خرج کردن، افرادی بررسی صحت این تراکنش‌ها در زنجیره بلاک چین را بر عهده دارند و با استفاده از کامپیوترها تراکنش‌ها را تایید می‌کنند.

روند انتخاب افراد تاییدکننده تراکنش‌ها در شبکه بیت کوین چیست ؟

فکر نکنید این افراد به طور خاصی برگزیده شده‌اند یا در قالب یک شرکت فعالیت می‌کنند. شما هم می‌توانید جزو این افراد باشید و به نوعی به شبکه خدمت کنید و پاداش خود را دریافت کنید.

پاداش‌هایی که این افراد دریافت می‌کنند به صورت بیت کوین است؛ یعنی شبکه طوری طراحی شده که هر فردی که تراکنش‌ها را تایید می‌کند و به شبکه خدمت می‌کند پاداش خود را به صورت بیت کوین دریافت می‌کند.

استخراج کننده یا ماینر بیت کوین چیست ؟

به افرادی که به شبکه بیت کوین سرویس می‌دهند و تراکنش‌ها را تایید می‌کنند، استخراج کننده یا ماینر (Miner) گفته می‌شود. استخراج‌کننده‌ها در قبال کار محاسباتی که انجام می‌دهند، تعداد به خصوصی بیت کوین (که هر چهار سال یک بار مقدار آن نصف می‌شود) پاداش می‌گیرند که در حال حاضر این تعداد ۱۲.۵ عدد است؛ اما در زمان نصف شدن پاداش استخراج یا هاوینگ (Halving) این مقدار به ۶.۲۵ Bitcoin می‌رسد.

بیت‌ کوین‌‌هایی که استخراج‌کننده‌ها از سیستم پاداش می‌گیرند، در حقیقت به عنوان بیت کوین‌های جدید تولید می‌شوند و متعلق به هیچ کسی نیستند؛ به همین دلیل عمل به دست آوردن Bitcoin توسط انجام محاسبات برای تایید تراکنش‌های شبکه استخراج نامیده می‌شود.

ممکن است با خود بگویید دلیل انتخاب نام استخراج برای این فرآیند در بیت کوین چیست ؟!

با شنیدن استخراج شاید اولین چیزی که به ذهنتان برسد استخراج طلا و فلزات با ارزش در معدن است و قطعا می‌دانید که کار بسیار سختی است؛ به طوری که عده‌ای در معدن سخت کار می‌کنند و طلا و فلزات ارزشمند را استخراج می‌کنند.

از آنجا که تایید تراکنش‌های Bitcoin به دلیل رمزنگاری‌های موجود کار آسانی نیست و به کامپیوترهای بسیار قوی به همراه توان پردازشی بالا نیاز است، به همین جهت نام استخراج را برای این امر برگزیدند.

تعداد بیت کوین‌ها چقدر است؟

منظور از این که تعداد کل کوین‌ها ۲۱ میلیون است، در بیت کوین چیست ؟

ساتوشی ناکاموتو در طراحی بیت کوین و مقاله‌ای که منتشر کرد، تعداد محدودی را برای بیت کوین در نظر گرفت که این تعداد ۲۱ میلیون است. در نهایت ۲۱ میلیون بیت کوین وجود خواهد داشت که تا به حال چیزی حدود ۱۸.۳ میلیون بیت کوین به وجود آمده است. تخمین زده شده که در سال ۲۱۴۰ تعداد بیت کوین‌ها به ۲۱ میلیون می‌رسد و پس از آن دیگر بیت کوینی به وجود نمی‌آید.

در اقتصاد، ارزش هر چیزی بر اساس میزان کمیابی آن است. قطعا زمانی که دیگر بیت کوینی به وجود نیاید و تعداد آن به ۲۱ میلیون محدود شود، می‌توان انتظار داشت که قیمت Bitcoin افزایش می یابد (حداقل بیشتر از ارزشی که در حال حاضر دارد).

بیت کوین چگونه کار می‌کند؟

تمام کسانی که در دنیا به شبکه بیت کوین سرویس‌ می‌دهند، یک نسخه از شبکه بلاک چین و تمام تراکنش‌های ذخیره شده را در سیستم خود دارند و قادرند تراکنش‌ها را تایید کنند. به این کار اصطلاحا استخراج یا ماینینگ و به این افراد ماینر می‌گویند.

شاید برایتان جالب باشد که شما هم می‌توانید یک ماینر باشید! تنها لازم است که سخت افزار مورد نیاز برای انجام این کار را تهیه کنید که ماشین حساب ماینینگ Bitcoin سایت خودمان یعنی میهن بلاک چین، می‌تواند اطلاعات خوبی در این رابطه با شما بدهد.

اگر تا امروز قصد این را داشته‌اید که برای کسی خارج از کشور پول بفرستید، حتما با مشکلات آن مواجه شده‌اید؛ فرآیند پیچیده تبدیل پول، هزینه و کارمزد زیاد و مدت زمانی که انتقال شما انجام شود، حتما برایتان خسته کننده بوده است.

با Bitcoin این مراحل خیلی کوتاه شده و تراکنش شما در کمتر از چند دقیقه و با کارمزدی تقریبا ناچیز از کشوری به کشور دیگر انجام می‌شود. پس به طور کلی می‌توان گفت بیت کوین شامل عده‌ای سرویس دهنده است که عملیات تایید صحت و ثبت تراکنش‌ها را انجام می‌دهند که باعث می‌شود تراکنش شما انجام شود و بیت کوین‌هایتان انتقال یابند.

تراکنش بیت کوین چیست و چه ویژگی دارد؟

تمام تراکنش‌ها در شبکه بلاک چین ذخیره می‌شود و همه می‌توانند یک نسخه از آن را داشته باشند و شاهد تمام تراکنش‌ها باشند. این موضوع باعث ایجاد دو مزیت بزرگ برای Bitcoin می‌شود. اما این دو مزیت بزرگ برای بیت کوین چیست :

  • شفافیت: که از انجام تخلفاتی که به روش‌های معمول در پشت پرده انجام می‌شود جلوگیری می‌کند.
  • امنیت: چرا که اگر کسی بخواهد در شبکه دستکاری کند افراد دیگر که آنها هم نسخه اصلی شبکه Bitcoin را دارا هستند متوجه این موضوع می‌شوند و عملا چنین کاری غیرممکن خواهد بود.

در کنار همه این ویژگی‌ها، اگر بخواهیم به طور ساده بگوییم که بیت کوین چیست ، می‌توان به این موضوع اشاره کرد که Bitcoin یک پول دیجیتال است که ماهیت فیزیکی ندارد!

در نگاه اول ممکن است این موضوع عجیب به نظر برسد؛ اما اگر کمی دقت کنیم متوجه می‌شویم که امروز خیلی کمتر از اسکناس استفاده می‌کنیم و تقریبا همه کارهای خود را با کارت‌های بانکی انجام می‌دهیم. انتخاب روش دیجیتال به محیط زیست و هزینه‌های هنگفت تولید اسکناس نیز کمک زیادی می‌کند.

کیف پول بیت کوین چیست ؟

برای نگهداری اسکناس هایتان از کیف پول استفاده می کنید اما راهکارها برای نگهداری بیت کوین چیست ؟

Bitcoin هم کیف پول مختص به خود را دارد؛ اما از آنجا که بیت کوین یک ارز دیجیتالی است، بنابراین کیف پول آن نیز دیجیتالی است.

کیف پول‌های بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال شامل یک کلید خصوصی و یک کلید عمومی است که برای درک بهتر این دو، کارت‌های بانکی را مثال می‌زنیم. کلید عمومی مانند کد ۱۶ رقمی روی کارت و کلید خصوصی مانند رمز دوم و رمز کارتتان است. پس می‌توان نتیجه گرفت که باید در حفظ و مراقبت از کلید خصوصی‌تان تلاش کنید که مبادا کسی از آن مطلع شود، زیرا داشتن کلید خصوصی به معنی داشتن بیت کوین‌های شماست.

حال نوبت پاسخ به این سوال می‌رسد که راه ساخت کیف پول برای بیت کوین چیست ؟

برای ساخت این کیف پول‌ها می‌توانید به صورت رایگان از سایت‌هایی که این کار را انجام می‌دهند استفاده کنید. برای آموزش نحوه ساخت آن نیز می‌توانید به ویدئوی آموزش ساخت کیف پول بیت کوین و اضافه کردن آن در Blockchain.Info مراجعه کنید.

شاید جالب باشد بدانید که ساز و کار محاسبه در کیف پول بیت کوین چیست و تعداد بیت کوین‌های داخل کیف پولتان چگونه محاسبه می‌شود؟

سرویس دهنده‌های شبکه، کلید عمومی کیف پول شما را دریافت می‌کنند و با مرور تراکنش‌های موجود در شبکه چک می‌کنند که از ابتدا تاکنون چه میزان Bitcoin به کیف پول شما منتقل و چه تعداد از آن خارج شده است و در نهایت، با محاسبه این عمل، تعداد بیت کوین‌های فعلی موجود در کیف پولتان را به شما نشان می‌دهند.

خرید و فروش بیت کوین چیست و چگونه انجام می‌شود؟

بسیاری از کاربران سوال می‌کنند که خرید و فروش بیت کوین چیست و انجام آن چه مواردی را می‌بایست انجام داد؟

برای خرید Bitcoin، یا می‌توانید مستقیما از افرادی که قصد خرید و فروش آن بیت کوین را دارند مبادله کنید و یا این که از طریق صرافی‌های ارز دیجیتال بیت کوین‌های خود را تهیه کنید. که البته در هر دو روش باید مسائل امنیتی را رعایت کنید.

آینده بیت کوین چگونه خواهد بود؟

دنیای مدرن و دیجیتال امروزی در تلاش برای انتخاب و تولید بهترین روش برای مسائل حیاتی بشر امروزی است. اکنون که می‌دانیم بیت کوین چیست ، می‌توانیم بگوییم که Bitcoin و سایر ارزهای دیجیتال با باز کردن دریچه‌ای جدید به دنیای تکنولوژی و فناوری‌های مالی یا فین‌تک، تحولی عظیم و انقلابی محسوب می‌شوند.

همانطور که امروزه کمتر از پول نقد استفاده می‌شود و اکثرا برای پرداخت‌ها از کارت‌های بانکی استفاده می‌کنند، می‌توان متوجه شد که دنیا به سمت دیجیتالی شدن گام بر می‌دارد و بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در این زمینه نقش بزرگی را ایفا می‌کنند.

بنابراین سرمایه گذاری بلند مدت روی Bitcoin و در کل ارزهای دیجیتال، می‌تواند گزینه مناسبی باشد. البته استراتژی‌های مختلفی مانند سرمایه گذاری بلندمدت و کوتاه مدت وجود دارند که می‌توانید با بررسی آنها متوجه شوید که استراتژی مطلوب شما برای سرمایه گذاری در بیت کوین چیست .

دیدگاه ها

دیدگاه کاربران تعداد دیدگاه = ۶

  1. el blog Superbe, qui transpire la pasión à l’pur de Estado … Gwynne Justinian Ulani

  2. Hallo, Ihr Blog ist sehr erfolgreich! Ich sage bravo! Es ist eine großartige Arbeit geleistet! 🙂 Gae Itch Levesque

  3. Your blog is a success, very complete. Ahhh when passion is there, everything is 🙂 Tabitha Nefen Rae

  4. Seu blog é um sucesso, muito completo. Ahhh quando a paixão está lá, tudo é 🙂 Margy Geordie Filip

  5. .

  6. .

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *